BiodiversVan Zijl BVDe Bloemenkampen HoveniersserviceGN Rubbertracks BVDe Schans BVHeicomExclutonLeeg

Nieuws

  • Brexit: Bedrijven en vissers bereiden zich voor
    Bedrijven en vissers bereiden zich voor op Brexit. Vooral de visserij kan grote gevolgen gaan merken, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt alle bedrijven. 21-03
  • Afname van agro-biodiversiteit op wereldschaal
    De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) heeft onlangs het “State of the World’s Biodiversity for Food and Agriculture (BFA) Report” gepubliceerd. Het rapport maakt inzichtelijk hoe het staat met de wereldwijde biodiversiteit die van direct of indirect belang is voor landbouw, en dus voor de voedselproductie. 21-03
  • Nieuw online leermateriaal over Agro Food Robotica
    Groen Kennisnet stelt online leermateriaal beschikbaar voor mbo- en hbo-studenten die zich willen verdiepen in de beginselen van Agro Food Robotica. De nieuwe Wiki is het resultaat van een WURKS-project. 21-03
  • Konijnenwelzijn kan veel beter bij fokkers en dierenwinkels
    Het dierenwelzijn van gezelschapskonijnen laat soms te wensen over, vooral bij fokkers, dierenwinkels en tuincentra. Te krappe en solitaire huisvesting zijn de voornaamste problemen. 20-03
  • Nieuwe criteria voor handhaving regels voor hondenfokkerij
    Om handhaving van de regels voor hondenfokkerij beter mogelijk te maken komt de overheid met nieuwe dierenwelzijnscriteria voor ouderdieren en nakomelingen van kortsnuitige honden. Deze richten zich op uiterlijke kenmerken, zoals de schedelvorm, vorm van de neus en de ogen. 19-03
  • Natuurdebat springlevend op social media
    Natuur beleven we tegenwoordig niet meer alleen als we buiten zijn. Ook online is er van alles over natuur te doen. Onderzoekers van Wageningen University & Research zochten uit hoe springlevend het natuurdebat op social media is. 19-03
  • Broederijonderzoek bij Aeres
    Niet alleen water, voer, klimaat en stalinrichting hebben invloed op de kwaliteit van kuikens op een broederij, ook de herkomst van de eieren en het management speelt een rol. Pluimveestudenten bij Aeres Hogeschool voeren broederijonderzoek uit. 18-03
  • Aandacht voor de kunst van kaasbereiding
    De kwaliteit van kaas wordt bepaald door tal van factoren, zoals de melk, diersoort, ras, stremsel en condities tijdens de bereiding en rijping. Ook de stremtijd speelt daarbij een belangrijke rol, evenals de pH en het calciumgehalte in de caseïnedeeltjes. 16-03
  • Informatie over duurzame melkveehouderij gebundeld voor MBO onderwijs
    Voor het MBO onderwijs is informatie verzameld over duurzame melkveehouderij. Er is gezocht naar actuele, toegankelijke informatie die online beschikbaar is. Bronnen zijn vooral onderzoek, overheid en bedrijfsleven, maar ook verschillende duurzaamheidsprojecten en natuurorganisaties. 15-03
  • Perspectief voor rozenteelt onder LED
    Door rozen onder LED-belichting te telen zou je in combinatie met koeling 25% energie kunnen besparen. Maar uit praktijkproeven in 2016 bleek dat dit lastig is. In de zomer van 2017 zijn rozen onder LED geteeld in een nieuwe praktijkproef, dit keer met goede resultaten. 15-03
LeegMBI GeosteenStierman De LeeuwKraakman Perfors BV